gener, 2020

14gen7:00 pm8:00 pmPresentació del llibre 'Diguem visca Sant Antoni!'7:00 pm - 8:00 pm Tipus d'esdeveniment:Presentació de llibre

Informació

Aquest dimarts estau convidats a la presentació de la nova edició revisada i ampliada del llibre de Francesc Vicens Vidal.
La presentació anirà a càrrec de Carme Castells i Miquel Sbert.
Us hi esperam!

En els darrers temps Sant Antoni ha donat lloc a la festa com a element molt arrelat en la cultura pròpia. La festivitat com a símbol d’identitat ha generat noves maneres de fer la festa amb alts índexs de participació i una càrrega emocional de gran intensitat. Això és el que ha portat a reinventar una festa que antigament tenia la seva raó de ser en una societat eminentment agrària, que venerava el sant perquè protegia el bestiar del qual depenia gran part del sustent econòmic familiar.
Tanmateix, la festa de Sant Antoni en el segle xxi és hereva d’unes pràctiques que són objecte de reinvenció i adaptació constants. El bestiar ja no es cria a casa i l’economia familiar ja no depèn ni de la bona collita ni de la salut de l’animal. Per això, Sant Antoni ha esdevingut una data de gran rellevància social, una excusa per a compartir espais i moments, per a participar i sentir-se part de la comunitat. A conseqüència d’aquest fet, la festa ha anat adquirint diversos nivells de significat i nous àmbits de representació que donen lloc a una gran diversitat de models rituals festius.
En aquest llibre, l’acreditat musicòleg Francesc Vicens reedita aquest llibre amb informació revisada i ampliada per explicar les diferents maneres de celebrar Sant Antoni a partir del fet musical com a element cohesionador de la festa.

Hora

(Dimarts) 7:00 pm - 8:00 pm

Adreça

Rata Corner

Carrer Antoni Marquès 34, baixos

X