CANYES & TIPUS S’ESTRENA A MALLORCA

Canyes & Tipus, germà de l’event tipogràfic-festiu valencià Cañas & Tipos —que des de fa cinc anys ve celebrant-se regularment a la ciutat de València— estrena edició illenca.

La botadura d’aquesta trobada informal tindrà lloc proper dijous 17 de maig, a les 19.00 hores. Els amants de la tipografia, la cal·ligrafia, el disseny gràfic i del bon rotllo en general tenen una cita ineludible a la llibreria «Rata Corner», al carrer Hostals, 17 (Palma)

Aquesta edició (SE01E01) preten donar a conéixer la dinàmica del seu anàlog penisular. Comptarà amb la presència del dissenyador alcoià Jordi Sempere i Vicedo (www.growthetype.com) que ens farà un recorregut de les seues diferents vessants professionals i vitals. Després, el gran Damià Rotger (http://ductilct.com), tipògraf, docent i poeta menorquí afincat a Mallorca, ens oferirà una panoràmica del seu rigorós treball com tipògraf on ens mostrarà els secrets que guarda la disciplina del disseny de tipus. 

L’estructura de la reunió no variarà gaire respecte a les edicions valencianes.

Iniciarem la reunió amb la xerrada de Jordi Sempere. Una vegada finalitzada, seguirem amb la mostra de llibres relacionats amb la disciplina tipogràfica aportats des de l’organització. Els assistents poden portar llibres per comentar-los si us ve de gust. Damià Rotger posarà el colofó d’aquesta primera edició del Canyes & Tipus amb la seva xerrada entorn al disseny de tipus. Seguidament, i ja per tancar aquesta primera edició illenca, hi haurà torn de preguntes i comentaris. Tot açò «adobat» amb el brebatge que preferiu…  

Després de donar per finalitzada l’activitat «oficial» la festa continua al carrer. Com és gairebé ja una tradició, els assistents que així ho desitgin poden mostrar els seus propis treballs de tipografia, cal·ligrafia o disseny als altres assistents. Aquí es troba la naturalesa bàsica i la clau dels esdeveniments Canyes & Tipus per generar debat, rigor, amistat i intercanvi d’opinions sempre en un ambient distès, divertit i informal. 

 

////////

Jordi Miquel Sempere i Vicedo, AKA «Growthetype» (Alcoi, 1973)

Format en il·lustració i disseny gràfic a les escoles d’art del País Valencià, des de que té memòria es reconeix amb un llàpis a la mà. 

Es defineix com a «dissenyador» —tenint en compte l’etimologia italiana de la paraula—. Es mou en diferents terrenys de comunicació visual (pintura i il·lustració, disseny editorial, indumentària històrica, etc.) però des de que es van creuar «seriosament» en el seu camí la cal·ligrafia i la tipografia —fa aproximadament dotze anys— són aquestes les disciplines que més practica a dia de huí.    

Actualment treballa com freelance i eixa experiència la compagina amb la docència a EASDIB (www.escoladisseny.com) dins de l’especialitat de Disseny Gràfic en les matèries de Tipografia i Disseny editorial, entre d’altres. 

 

////////

Damià Rotger Miró (Menorca, 1981)

Dissenyador gràfic especialitzat en el disseny de tipografies, disseny editorial i disseny d’identitat corporativa. Diplomat en Comunicació Grafica, postgrau en Disseny de la Identitat Corporativa i postgrau de Tipografia i disseny editorial. Actualment compatibilitza el disseny gràfic en l’estudi Dúctil (del que és soci fundador i director creatiu) amb el desenvolupament de projectes tipogràfics.  Acumula més de 10 anys d’experiència docent: és professor de tipografia, disseny gràfic i disseny editorial a l’escola Edib de Palma de Mallorca, en el Màster en Direcció d’Art Publicitària a la Universitat de Vigo, a la «Escuela Diseño» de Granada, docent online en Domestika i organitzador de Glíglifo (ww.gliglifo.com). Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements entre els quals destaquen els Premis Laus, Premis Graffica, Premis Anuaria, Premis Visual Daniel Gil de disseny editorial, premi Behance Reviews, premi InnovEm i premi Balear de la Comunicació, entre uns altres. Els seus treballs s’han publicat en prestigioses editorials nacionals i internacionals com Rockport America, Slanted, IndexBook, MDX-Xina, ArtpowerJapan, Anaya, Monsa Edicions, Etapes França i Xina, etc. És autor de diversos llibres de poemes i de les tipografies Concu, Miona, Crespell, Dúctil, Lullius Rotunda, Lullius Textura, Lullius TexturaModula, Cintax, FernandezCoca, Nuada, Moll, Namaste, UIB (Universitat Illes Balears), Bruix, Desanjuan (mercat de Sant Joan), Troutbeck (Hotel de Nova York), mentre que en l’actualitat està treballant en l’encàrrec d’una família de tipografies per a transports públics i per a un grup hoteler.

 

Share this postX